ABD Savunma Bakanı Esper: Türkiye yanlış yolda, hepimizi kötü bir duruma soktu

ABD Savunma Bakanı Esper: Türkiye yanlış yolda, hepimizi kötü bir duruma soktu

ABD Savunma Bakanı Esper, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri operasyonu hakkında 'Hepimizi çok kötü bir durumun içine soktu' diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Brüksel’de NATO Savunma Bakanları toplantısından önce katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda ana omurgasını PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) kontrolündeki bölgelere yönelik askeri operasyonunu sert ifadelerle eleştirdi.

German Marshall Fund’da bir konuşma yapan Esper, Türkiye’nin bölgedeki “hukuksuz” askeri müdahelesinin, ABD öncülüğündeki koalisyon ve "Suriye Kürtlerinin" son yıllarda IŞİD’e yönelik kazanımlarını tehlikeye attığını söyledi.

Türkiye’nin Rusya’yla yakınlaşarak "yanlış yönde ilerlediğini” savunan Esper, "Türkiye hepimizi çok kötü bir durumun içine soktu” dedi ve Ankara’nın geçmişte olduğu gibi “sorumlu bir müttefik” olarak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Akar ile bir araya gelmesi bekleniyor

ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile NATO Savunma Bakanları toplantısı çerçevesinde bir araya gelmesi bekleniyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.