ABD Savunma Bakanı: Türkiye'nin S-400 alması bizi endişelendiriyor

ABD Savunma Bakanı: Türkiye'nin S-400 alması bizi endişelendiriyor

ABD Savunma Bakanı Mattis, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasıyla ilgili açıklamada bulundu.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile Pentagon'da düzenlendiği basın toplantısında, Türkiye'nin Rusya'dan hava savunma sistemleri almasının, kendilerini endişelendirdiğini belirtti.

Mattis, ''Türkiye bir karar vermeli. Rusya'dan alınacak hava savunma sistemler bir NATO ülkesine getiriliyor, bunlar NATO sistemine entegre edilemez'' açıklamasını yaptı.

Mattis, Türkiye ile ilgili bir soruya verdiği cevapta Ankara ile birçok konuda yakın çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye ile birçok konuda beraber çalışıyoruz. Türk Savunma Bakanı ile dün telefonda görüştüm. Çok samimi müzakerelerde bulunduk. Menbiç'teki durum da dahil önümüzdeki konular üzerinde çalışıyoruz. Eğitim ekipmanları Ankara'ya ulaştı. Birlikte yapacağımız devriyeleri mümkün kılacak sürece yaklaşıyoruz. Yakında beraber bu devriyeleri gerçekleştireceğiz, bundan eminim. Bu tür konularda Türkiye ile birlikte çalışmayı sürdürüyoruz".

"YPG Fırat'ın doğusuna geçti"

Dunford, YPG'lilerin Münbiç'ten ayrılıp ayrılmadıkları hakkındaki soruya ise "YPG unsurlarının çok büyük bölümü Fırat'ın doğusuna geçti. Münbiç'te az sayıda YPG mensubu kaldı. Münbiç'te etnik kökeni ne olursa olsun Münbiçliler tarafından güvenliğin ve yönetimin sağlandığından emin olana kadar (ilgili kişileri) güvenlik kontrollerinden geçirmeye devam edeceğiz" şeklinde yanıt verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.