ABD Savunma Bakanı Ukrayna'da

ABD Savunma Bakanı Ukrayna'da

Kiev'i ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Austin, "ABD, Rusya'nın saldırganlığına karşı özgürlük mücadelesinde Ukrayna'nın yanında durmaya devam edecektir" dedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Washington'ın Rusya'nın işgali karşısında Ukrayna'ya desteğinin devam edeceğini söyledi. 

Kiev'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Austin, X'teki paylaşımında, "Bugün buraya önemli bir mesaj vermek için geldim: ABD, Rusya'nın saldırganlığına karşı özgürlük mücadelesinde Ukrayna'nın yanında durmaya devam edecektir, hem şimdi hem de gelecekte." dedi. 

Pentagon'dan yapılan açıklamada Austin'in "Ukraynalı liderlerle görüşmek ve ABD'nin Ukrayna'nın özgürlük mücadelesine verdiği sarsılmaz desteği pekiştirmek üzere" Kiev'de bulunduğu belirtildi.

AFP'nin aktardığına göre bir yetkili, "ABD'nin Ukrayna'ya Rus saldırganlığına karşı kendisini savunması için ihtiyaç duyduğu güvenlik yardımını sağlama konusundaki kararlılığının devam ettiğini" vurgulayacağını kaydetti.

Polonya'dan trenle Kiev'e giden Austin, Rusya'nın Ukrayna'da savaşı başlatmasından bu yana ikinci ziyaretini gerçekleştiriyor.

Kongre yardım konusunda bölündü

ABD Kongresi'nde Cumhuriyetçiler, Ukrayna'ya yardım konusunda muhalif cephede yer alıyor. 

Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ekim ayındaki bir oturumda milletvekillerini Ukrayna'ya desteklerini sürdürmeye çağırdı. Pentagon şefi "desteğimiz olmadan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başarılı olacaktır" dedi.

Kiev'e askeri yardım sağlayan en büyük ülke konumunda olan ABD, savaşın başladığı Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya on milyarlarca dolarlık destek sağladı. 

Önümüzdeki ay Washington'da ortak bir Ukrayna-ABD askeri sanayi konferansı düzenlenmesi bekleniyor.

Ukrayna'nın işgal altındaki toprakları kurtarmak için yaz aylarında başlattığı karşı saldırı büyük ölçüde başarısızlığa uğrarken, Rusya doğuda yeniden saldırıya geçti. 

Kiev, Moskova'nın milyonlarca Ukraynalıyı soğuğa ve karanlığa sürükleyecek kış bombardımanına devam etme niyetinde olduğunu söylüyor.

Kaynak: Euronews

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.