ABD Savunma Bakanı'nın kimseye haber verilmeden hastaneye kaldırılması ülkede krize yol açtı

ABD Savunma Bakanı'nın kimseye haber verilmeden hastaneye kaldırılması ülkede krize yol açtı

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin'in Beyaz Saray'a haber verilmeden hastaneye kaldırılması ABD'de tartışmalara neden oldu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin Pazartesi günü yoğun bakıma alındı. Hiçbir bilgilendirilmede bulunulmayan Beyaz Saray gelişmeyi Perşembe günü öğrendi.

İki ABD'li yetkilinin Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, yılın ilk günü hastaneye kaldırıldı. Pentagon ise bunu üç buçuk gün sonra Beyaz Saray'a bildirdi.

Bu şekilde protokol ihlal edilirken olay ABD siyasetinin gündemine oturdu.

Gazze ve Ukrayna'daki savaşların Amerikan ulusal güvenlik gündemine hakim olduğu bir dönemde ülkenin ordusundan sorumlu olan Austin'in protokolü ihlal etmesi tepki çekti.

Cumartesi gecesi Austin bir özür mesajı yayınladı.

Austin yaptığı açıklamada "Kamuoyunun uygun şekilde bilgilendirilmesini sağlamak için daha iyi bir iş çıkarabileceğimin farkındayım. Daha iyisini yapacağıma söz veriyorum." ifadelerini kullandı.

Arkansas'lı Cumhuriyetçi Senatör ve Silahlı Hizmetler Komitesi üyesi Tom Cotton, Cumartesi günü yaptığı açıklamada geç bildirimin nedeninin açıklamasını talep etti.

Cotton açıklamasında "Savunma Bakanı, en önemli kararların dakikalar içinde alınması gereken nükleer komuta zinciri de dahil olmak üzere, Başkan ile ordu arasındaki komuta zincirinin kilit halkasıdır. Eğer bu rapor doğruysa, bu şok edici hatanın sonuçları olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.