ABD Savunma Bakanlığı: YPG ile devriyelere yeniden başladık

ABD Savunma Bakanlığı: YPG ile devriyelere yeniden başladık

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD ordusunun Suriye'de YPG ile devriyelere yeniden başladığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Türkiye'nin Suriye ve Irak’ta düzenlediği hava harekatının ardından PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu SDG ile Suriye'de devriyelerini azaltan ABD ordusunun örgütle bu devriyeleri yeniden başlattığını açıkladı.

Günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, Türkiye’nin Suriye’de YPG’ye yönelik olası kara harekatı konusundaki sorular üzerine yorum yapmayacağını söyledi. Ryder, “ABD adına şunu ifade edebilirim, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ortak operasyonlarımız yeniden başladı. 9 Aralık itibarıyla tam bir şekilde başladı. Tekrar söylüyorum, orada yerel ortaklarla çalışma odağımız IŞİD'in yeniden toparlanmaması üzerinedir” dedi.

Ankara PKK'nın Suriye'deki yapılanması YPG'yi "terör örgütü" olarak görürken Batılı müttefikleri Suriye'de YPG ile ortak hareket ediyor.

Rusya'da Suriye sahasında YPG güçleriyle koordine hareket eden ülkeler arasında.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.