ABD seçimleri: Trump sonucu kabul etmiyor

ABD seçimleri: Trump sonucu kabul etmiyor

Joe Biden'ın ABD başkanlık seçimlerini kazandığının netleşmesinin ardından Trump'tan ilk açıklama geldi.

Kritik eyalet Pensilvanya'da galip gelen Demokrat aday Joe Biden, başkanlık yarışını kazandı. Trump da, sonuçlarla ilgili olarak yargı sürecini başlatacağını söyledi.

AP ajansının verilerine göre, Demokrat aday Joe Biden, mevcut Başkan Donalt Trump karşısında Pensilvanya zaferini ilan ederek ABD'nin yeni başkanı seçildi.

ABD başkanlık seçimlerine dair sonuçların netleşmesinin ardından golf alanından Beyaz Saray'a dönen Donald Trump, burada ise Biden'ın seçim zaferini kutlayan kalabalıkla karşılaştı.

Beyaz Saray önündeki kalabalığın Trump aleyhine sloganlar attığı aktarıldı.

Trump'un avukatı: Sonuca haber kanalları değil mahkemeler karar verir

Trump'ın avukatı Rudy Giuliani tarafından yapılan açıklamada, "Adil bir oy sayımı gerçekleşmedi. Tüm haber ajansları ve medya açıkladı diye kanunu unutacak değiliz. Seçim sonucuna haber kanalları değil, mahkemeler karar verir. Pazartesi günü çok sayıda dava açacağız. Biden kazandı mı yoksa hile mi yaptı ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.