ABD seçimlerinde son durum

ABD seçimlerinde son durum

ABD'de 3 Kasım'da gerçekleştirilen seçimlerin sonuçları konusunda tartışmalar halen devam ediyor.

ABD'de 3 Kasım'da gerçekleştirilen seçimlerin sonuçları konusunda tartışmalar halen devam ediyor.

Birçok eyalette oy sayımları biterken, sayımların bittiği eyaletlerde de tartışmalar sona ermiş değil. Cumhuriyetçi aday ve ABD'nin mevcut Başkanı Donald Trump, Demokrat aday Joe Biden'ın kendisini geçtiği bazı eyaletlerde sonuçlara itiraz etti.

Oyların yeniden sayılması talebiyle itirazda bulunan Trump'ın kampanya ekibi, süreci mahkemeye taşıyabilir.

Son durum

Seçimlerde ise son olarak Michigan eyaletinde seçimin Demokratlar lehine kesinleşmesiyle Biden 264 delegeye ulaşmış oldu. Trump ise 214 delegede kaldı.

Oy sayımları Georgia, Kuzey Carolina, Pensilvanya, Nevada ve Alaska eyaletlerinde devam ediyor. Bu eyaletlerden 16 delegeli Georgia, 15 delegeli Kuzey Carolina, 20 delegeli Pensilvanya ve 3 delegeli Alaska'de Cumhuriyetçiler önce. 6 delegeli Nevada'da ise Demokratlar seçimi önde götürüyor.

Tüm eyaletlerde seçimin şu anki gibi sonuçlanması halinde, Biden 270 delegeye ulaşarak seçimi kazanacak, Trump ise 268 delegede kalacak.

Kritik eyalet Nevada

Diğer eyaletlerde de kıyasıya yarış devam ederken, seçimde Nevada eyaletindeki sonuçların kritik öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Biden, bu eyalette Trump'ın 8 bin oy önünde bulunuyor. Trump ise farkı hızla kapatıyor.

Diğer eyaletlerde mevcut durumu koruduğu, Nevada'da ise Biden'ın önüne geçtiği takdirde Trump seçimi önde bitirme şansına sahip.

Ancak Trump'ın önde olduğu eyaletlerde de Biden'ın farkı kapatabileceği rapor ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.