ABD Senagal'e Asker Gönderiyor

ABD Senagal'e Asker Gönderiyor

ABD'de etkin operasyon kabiliyeti sağlamak için ülkeye asker konuşlandıracak.

ABD'nin Senegal'e 'terörle mücadele' adı altında asker konuşlandırabilmesi amacıyla iki ülke arasında savunma anlaşması imzalandı. Senegalli yetkililer anlaşmanın 'süresiz' olduğunu belirtti.

Batı Afrika ülkelerinden Fildişi Sahili, Burkina Faso ve Mali yakın zamanda El Kaide'nin bölgedeki kolu olarak bilinen Mağrip E Kaidesi'nin büyük eylemlerine sahne olmuş ve genellikle otellerin hedef alındığı saldırılarda Batılı diplomatlar öldürülmüştü.

Fildişi Sahili'nde Abidjan yakınlarında bulunan Gran Basam tatil köyündeki üç otele 13 Mart'ta saldırı düzenlenmişti. İslami Mağrip El Kaidesi'nin üstlendiği saldırıda 19 kişi yaşamını yitirmişti.

Örgütün, Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da ocak ayında Le Splendid Otel'e düzenlediği saldırıda 30 kişi ölmüştü. Mali'de El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü ile Macina Kurtuluş Cephesi'nin üstlendiği, 20 Kasım'da başkent Bamako'daki Radisson Otel'e düzenlenen saldırıda 170 kişi rehin alınmıştı. Uluslararası güçlerin desteğiyle son bulan rehine olayında 20 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.