ABD Somali'de Eş Şebab'a hava saldırısı düzenledi

ABD Somali'de Eş Şebab'a hava saldırısı düzenledi

ABD, Somali'nin güneyinde Eş Şebab'a yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirdi.

ABD, Somali'nin güneyinde Eş Şebab'a yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırı, Kismayo yerleşimi yakınlarında düzenlendi.

Mogadişu yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin hükümet güçleriyle iş birliği içerisinde bölgede 3 Haziran Cuma günü bir hava saldırısı düzenlediği ve 5 Eş Şebab mensubunun öldürüldüğü belirtildi.

Hükümet güçleri bölgede El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ı hedef alan saldırılar gerçekleştiriyordu.

Söz konusu saldırı ABD'nin Mart ayından bu yana Somali'de gerçekleştirdiği ilk hava saldırısı oldu. Bundan önce de 2021 yılının Ağustos ayında bir hava saldırısı düzenlenmişti.

Eş Şebab son dönemde Mogadişu hükümeti ve uluslararası güçlere yönelik saldırılarını sıklaştırıyordu.

Amerikan ordusu, 2021 yılının Ocak ayında, 14 yıldır varlık gösterdiği Somali'den tamamen çekilmişti. Ancak söz konusu karar kısa sürdü.

ABD, Mogadişu yönetiminin yeni cumhurbaşkanı olarak Hasan Şeyh Mahmud'un seçilmesinden saatler sonra, ülkeye yeniden asker gönderme kararı aldı.

Amerikan güçlerinin Somali'deki saldırılarını yeniden sıklaştıracağı ifade ediliyor. ABD'nin ülkedeki hava saldırılarında ciddi sivil kayıplarının yaşandığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.