ABD stratejik geçiş bölgesinde Esed güçlerini vurdu

ABD stratejik geçiş bölgesinde Esed güçlerini vurdu

ABD, bölgede stratejik bir geçiş noktası niteliğindeki Tanf yakınlarında Esed rejimi güçlerini vurdu.

ABD güçleri Suriye'nin doğusunda Irak ile olan sınır geçişi yakınlarında dün akşam gerçekleşen bir çatışma sonrası rejim güçlerini bombaladı.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada ABD güçlerinin de mevcut bulunduğu Tanf üssünde konuşlu olan "bir Suriyeli muhalif grubun, üs yakınlarında tam olarak kimliği tespit edilemeyen bir düşman güçle çatıştığı ve onu geri çekilmeye zorladığı" ifade edildi.

Bölgenin konumu şu şekilde:

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) her iki tarafta da kayıp olmadığını öne sürdü ancak Reuters haber ajansı bölgede Esed rejimine bağlı bir kaynağa dayandırarak, ABD'nin üs yakınlarında düzenlediği saldırıda bir rejim unsurunun öldüğünü iddia etti.

Daha önce de ABD Tanf'taki Amerikan üssüne yaklaşan rejim ve bağlı unsurları savaş uçakları ile hedef almıştı.

Söz konusu üs, Şam-Bağdat uluslararası karayolu üzerinde olduğu için İran adına önem arz ediyor. Tahran'dan Lübnan'a dek uzanan bir kara bağlantısı teşkil etmenin eşiğinde olan İran, Tanf geçişini kontrol ederse bu hayaline bir adım daha yaklaşmış olacak.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.