ABD Sudan'a yaptığı yardımları askıya aldı

ABD Sudan'a yaptığı yardımları askıya aldı

ABD, Sudan'a yönelik yardım programlarını askıya aldı.

ABD, Sudan'a yönelik yardım programlarını askıya aldı.

Times of Israel'e konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Sudan'a, İsrail ile ilişkileri normalleştirme çabaları dahil, kalkınma, ticaret, yatırım ve buğday tedariki gibi yardım programlarının sürdürülmeyeceğini açıkladı.

İsrail'e çağrı

ABD'nin ayrıca İsrail'e yaptığı çağrıda, Sudan'ın askeri darbeyle yönetime gelen güçlerine baskı yapmayı ve askeri cunta karşısında uluslararası topluma katılmayı tavsiye ettiği belirtildi.

El Arabi El Cedid'e konuşan ABD'li kaynaklar, Sudan hükümetiyle gelecekteki ilişkilerin demokratik bir yönetime geçişle bağlantılı olacağını savundu.

Öte yandan "ABD'nin Sudan'da demokrasiyi ve insan hakları çizelgesini teşvik etmek için insan hakları kuruluşlarına yardımlarını sürdürdüğü" ifade edildi.

Cunta lideri Abdülfettah El-Burhan'ın 25 Ekim 2021'de askeri darbeyle iş başına gelmesinden bu yana ülke genelinde darbe karşıtı protestolar devam ediyor.

Bir süredir hükümetin kurulamadığı Sudan'da siyasi krizin çözüme kavuşmasına dair Birleşmiş Milletler ve Afrika Birliği tarafından yürütülen müzakere girişimlerinden henüz sonuç alınamadı.

Öte yandan yönetim, ordunun da dahil olduğu müzakerelere girmeyi reddediyor ve BM'yi ülkenin iç işlerine müdahale etmekle suçluyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.