ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Ankara'da

ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Ankara'da

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye'deki temasları kapsamında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüştü.

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield’le birlikte Ankara'daki ilk durağında Milli Savunma Bakanlığı'ndaydı. Jeffrey, burada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la görüştükten sonra Dışişleri Bakanlığı'na geçti. Jeffrey'nin bir sonraki durağı ise Bakan Yardımcısı Sedat Önal’la yaptığı birebir görüşmeydi.

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, Akar-Jeffrey görüşmesinde, Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun da hazır bulunduğu bildirildi. Görüşmede "başta Suriye olmak üzere bölgesel güvenlik konularında bilgi ve görüş alışverişinde bulunulduğu" ifade edildi.

Jeffrey'in bugün İstanbul'da olacağı ve burada Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın ile bir araya geleceği iletildi.

'Yabancı terörist savaşcılar' konuşuldu

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede ise, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal’ın Büyükelçi Jeffrey’i kabulünde ağırlıklı olarak Suriye’nin ele alındığı bildirildi.

Jeffery ile daha önce ABD tarafınca ülkeye geri kabul edilmeyecekleri yönünde açıklamalar yapılan IŞİD'liler, resmi ifadesiyle 'yabancı terörist savaşcılar' (YTS) konusunun da konuşulduğu ifade edildi.

Bilgilendirmede, "İdlib’deki durum başta olmak üzere, BPH ve Fırat’ın doğusundaki durum, Anayasa Komitesi çalışmaları bağlamında siyasi sürece dair hususlar, YTS’ların durumu, BMG Konseyi’nde devam etmekte olan 2165 sayılı BMGK kararına dair müzakereler (BM insani yardım için kapılar) ele alındı. Bu konulardaki görüşlerimiz aktarıldı, sahadaki askeri-insani durum hakkında görüş alışverişi yapıldı. Ayrıca Irak’taki son gelişmeler ile Libya’daki durum ele alındı" denildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.