ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Türkiye'ye geliyor

ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Türkiye'ye geliyor

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geliyor.

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve Suriye Özel Elçisi Joel Rayburn resmi temaslarda bulunmak üzere İsviçre ve Türkiye’ye gidiyor.

22-28 Ağustos tarihlerini kapsayan ziyarette iki diplomat önce Cenevre’ye gidecek ve 24 Ağustos günü başlayacak olan Suriye Anayasa Komisyonu toplantılarına katılacak.

Ziyaretin amacı, Suriye liderliğinde ve Birleşmiş Milletler gözetiminde yürütülen, Suriye’de anayasal reform süreciyle ilgili temaslarda bulunmak.

Jeffrey, Cenevre’de diğer diplomatların yanı sıra BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ve Suriye Anayasa Komitesi’nin diğer katılımcılarıyla görüşecek.

BM gözetiminde kurulan komisyona ABD doğrudan dahil değil. Ancak ABD'li yetkililer BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararıyla kurulan komisyonun çalışmalarının Suriye’deki siyasal uzlaşmazlıklara çözüm getirmesine destek olmayı amaçlıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey 26 Ağustos’ta İstanbul’da Suriyeli muhalif gruplar ve Suriyeli sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüşerek Suriye’deki son durumu değerlendirecek.

Jeffrey, 27-28 Ağustos tarihlerinde Ankara’ya geçecek. Başkentte üst düzey Türk yetkililerle görüşeceği belirtilen Jeffrey’nin burada da BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararının hayata geçirilmesi konusunu ele alması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Jeffrey’nin Türk yetkililerle ayrıca IŞİD’le mücadelenin devam ettirilmesi ve diğer bölgesel konuları ele alacağı kaydedildi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.