ABD: Suriye'de IŞİD komutanı öldürüldü, 4 Amerikan askeri yaralandı

ABD: Suriye'de IŞİD komutanı öldürüldü, 4 Amerikan askeri yaralandı

ABD, Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu SDG ile birlikte gerçekleştirdiği operasyonda 1 IŞİD komutanını öldürdüğünü ve saldırıda 4 Amerikan askerinin yaralandığını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri, PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu SDG ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e yönelik bir saldırı düzenlediğini açıkladı. 

Euronews'in haberine göre ABD Savunma Bakanlığı üzenlenen helikopterli saldırısı sonucu IŞİD komutanlarından olduğu belirtilen Hamza el Humsi'nin öldürüldüğünü duyurdu. Saldırıda dört Amerikan askerinin yaralandığı bildirildi. 

Bakanlığın açıklamasında, öldürülen Hamza el Humsi'nin saldırıda hedef alındığı belirtilirken, "hedefte meydana gelen bir patlama sonucunda dört Amerikan askeri ve bir görev köpeği yaralandı" denildi.

Komutan olarak tanımlanan Humsi'nin IŞİD içindeki rolü konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.