ABD: Suriye'de yeni saldırılar düzenleyebiliriz

ABD: Suriye'de yeni saldırılar düzenleyebiliriz

Beyaz Saray, Suriye yönetiminin kimyasal silah ya da varil bombası kullanması durumunda yeni saldırılar düzenleme seçeneğini saklı tuttuklarını açıkladı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, 'Başkan Donald Trump'ın Suriye'de başka saldırılara da onay vermeye açık olduğu' bildirildi. Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, ​Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Suriye'ye yönelik yeni bir operasyon olabileceğinin sinyalini verdi. Spicer, Suriye'deki kimyasal silah saldırısıyla ilgili, "Eğer bebeklere kimyasal silahla saldırır, masum insanlara karşı varil bombası kullanırsanız bu Başkan'dan (Donald Trump) bir cevap göreceksiniz" dedi. 

Spicer'ın ilk kez "varil bombası" ifadesini kimyasal silahla birlikte kullanması dikkat çekti.

Spicer, Esed'ın iktidarda olduğu istikrarlı ve huzurlu bir Suriye'nin tahayyül edilemeyeceğini söyleyerek, IŞİD'in mağlup edilmesinin Suriye'de siyasi süreç yoluyla yeni bir liderliğin önünü açacağı mesajını verdi.

Spicer, "Orada (Suriye'de) IŞİD çoğalıyor ve kimyasal silahların kullanımı artıyor. Bunları halletmemiz gerek. Ancak bundan sonra rejim değişikliği için siyasi, ekonomik ve diplomatik baskı kurabiliriz" değerlendirmesini yaptı.

Diğer yandan Amerikan Savunma Bakanı Jim Mattis, geçen hafta Suriye'nin El Şayrat hava üssüne Amerikan Tomahawk füzeleriyle düzenlenen hava saldırısında Suriye hava kuvvetlerinin operasyonel gücünün yüzde 20'sinin tahrip edildiği ya da hasara uğratıldığı açıklamasını yaptı. Şayrat Hava Üssü saldırısını "oldukça başarılı bir saldırı" diye niteleyen Spicer, hava üssünün halen kullanıldığı şeklindeki iddiaları "PR çalışması" olarak değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.