ABD: Suudi Arabistan-İran görüşmelerinden memnunuz

ABD: Suudi Arabistan-İran görüşmelerinden memnunuz

ABD, İran ve Suudi Arabistan'ın gerginliği azaltma amacıyla doğrudan görüşmesini memnuniyetle karşıladı.

ABD'den yapılan açıklamada, İran ve Suudi Arabistan arasındaki doğrudan görüşmelerden duyulan memnuniyet dile getirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu Bürosu İran ve Irak'tan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jennifer Gavito, "Suudi Arabistan ile İran arasında doğrudan görüşmelerden memnuniyet duyuyoruz. Bu görüşmelerin bölgesel istikrara katkı sunacağını umuyoruz. Bölgede daha fazla barış ve istikrara yol açacak her türlü doğrudan görüşmeyi destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

BAE vurgusu

Konunun Suudi Arabistan ve İran ilişkileri olmasına rağmen Jennifer Gavito'nun Birleşik Arap Emirlikleri'ne değinmesi de bölgesel dengeler açısından dikkat çekti.

Gavito "Birleşik Arap Emirlikleri gibi bölgesel ortaklarımız ekonomide, bölgesel güvenlikte, karşılıklı işbirliğinde ortaklar bizim için kesinlikle kritik öneme sahip." dedi.

Pazar günü Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan, İran'ın yeni hükümetiyle geçen ay ilk tur doğrudan görüşmelerin yapıldığını açıklamıştı. Görüşmelerin Irak'ın başkenti Bağdat'ta yapıldığı ve şimdiye kadar resmi düzeyde üç görüşme yapıldığı bildiriliyor.

İran tarafından yapılan açıklamada da İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatibzade Tahran'da düzenlediği basın toplantısında Suudilerle Bağdat'ta doğrudan görüşmeler yapıldığını doğrulayarak görüşmeler için iki tarafın da ön koşul ileri sürmediğini belirtti.

Görüşmelerin ağırlıklı olarak Yemen Savaşı'yla ilgili pazarlıklardan oluştuğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.