ABD: Taliban'a karşı hava saldırılarını sürdürmeye hazırız

ABD: Taliban'a karşı hava saldırılarını sürdürmeye hazırız

ABD'nin Afganistan'daki en üst düzey askeri ismi konumunda olan CENTCOM Komutanı Kenneth F. McKenzie, Taliban'a karşı hava saldırılarının devam edebileceği sinyalini verdi.

ABD'nin Afganistan'daki en üst düzey askeri ismi konumunda olan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Kenneth F. McKenzie, Taliban'a karşı hava saldırılarının devam edebileceği sinyalini verdi.

Kabil yönetimi lideri Eşref Gani ve beraberindeki heyetle bir görüşme gerçekleştiren McKenzie, bu görüşmede Afganistan'daki mevcut güvenlik durumunu iyileştirmeye yönelik meseleleri ele aldı.

Gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından bir basın toplantısı düzenleyen McKenzie, Taliban'ın ilerleyişi karşısında hava saldırılarını sürdürebileceklerini ifade etti.

"Hava desteğini sürdürmeye hazırız"

McKenzie, "ABD Hava Kuvvetleri son birkaç gün içinde Afgan güçlerini desteklemek için hava saldırılarını artırdı. Taliban saldırılarına devam ederse bu desteği sürdürmeye hazırız" dedi.

ABD'nin Afganistan'dan çekileceğini açıkladığı nihai tarih olan 31 Ağustos'tan sonra bu ülkedeki hava saldırılarına devam edip etmeyecekleri sorulan McKenzie bu soruya yanıt vermedi.

"Taliban kent merkezlerine yönelebilir"

Taliban'ın vilayet merkezlerine odaklanabileceğini ifade eden McKenzie, Taliban için, "Yönetimi yeniden ele geçirmek istiyorlarsa kent merkezleriyle uğraşmak zorundalar" dedi.

McKenzie'nin basın toplantısında arka plandaki bayraklar da dikkat çekti. Konuşması esnasında McKenzie'nin arkasında Türkiye, İngiltere, Afganistan ve ABD bayrakları bulunuyordu.

Öte yandan Taliban güçleri geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana artırdığı saldırılarla çok sayıda ilçe merkezini Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.