ABD Taliban'ın cezaevini vurdu: 27 sivil yaşamını yitirdi

ABD Taliban'ın cezaevini vurdu: 27 sivil yaşamını yitirdi

ABD'nin Afganistan'ın farklı bölgelerinde düzenlediği saldırılarda 27 sivil yaşamını yitirdi.

ABD'nin Afganistan'ın farklı bölgelerinde düzenlediği saldırılarda en az 27 sivil yaşamını yitirdi.

ABD'ye ait savaş uçaklarının Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinde düzenlediği hava saldırısında en az 23 sivil yaşamını yitirirken, çok sayıda sivil de yaralandı. 

Nangarhar iline bağlı Hisarak ilçesi konumu:


Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Nangarhar ilinin Hisarak ilçesinde Taliban'ın cezaevi olarak kullandığı bir binanın da bulunduğu bölgeye düzenlenen hava saldırısında 18'i mahkum 23 sivil yaşamını yitirdi. 

Meydan Vardak vilayetinde Kabil hükümeti güçleri ve ABD'nin ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda ise en az 4 sivil yaşamını yitirdi.

Taliban'dan açıklama

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Hisarak ilçesinde adli suçluların tutulduğu ve mahkeme işlemlerinin görüldüğü binanın hedef alınması sonucu 18'i mahkum 23 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Meydan Vardak ilinde düzenlenen askeri operasyonlarda da Kabil hükümeti ve ABD güçlerinin çok sayıda sivili öldürdüğü bilgisi Taliban sözcüsü tarafından paylaşılan bilgiler arasında.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.