ABD Temsilciler Meclisi'nden Türkiye'ye kınama

ABD Temsilciler Meclisi'nden Türkiye'ye kınama

ABD Temsilciler Meclisi Türk büyükelçiliği önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının protestoculara müdahalesiyle ilgili bir kınama kararı aldı.

ABD Temsilciler Meclisi Washington'daki Türk Büyükelçiliği önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında yaşanan kavgaya karışanların cezai kovuşturmaya uğramasına yönelik olarak bir kınama kararı yayınladı.

11 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili, "Birkaç silahlı Türk güvenlik görevlisi, silahsız göstericileri dövdü, tekmeledi ve boğazladı" denildi.

Açıklamada büyükelçilik önünde toplanan PKK yanlılarının, aynı bölgede Erdoğan'ı karşılamak için bekleyen kalabalığa yönelik saldırıları ise 'barışçıl protesto' olarak nitelendirildi. 

Kararda ayrıca "Olayı yöneten, izleyen veya katılan ve yasadışı olarak barışçıl protestoyu bastırmaya çalışan bütün Türk güvenlik görevlileri, ABD yasaları uyarınca soruşturulup yargılanmalı" ifadeleri kullanıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.