"ABD terörist izleme listesindeki Müslümanların bilgilerini özel şirketlerle paylaştı"

"ABD terörist izleme listesindeki Müslümanların bilgilerini özel şirketlerle paylaştı"

ABD yönetiminin içinde birçok Müslümanın yer aldığı "terörist izleme listesini" bin dört yüzden fazla şirketle paylaşması üzerine Müslüman gruplar ABD Kongresi'nin soruşturma başlatmasını talep etti.

ABD yönetiminin, içinde birçok Müslümanın yer aldığı terörist izleme listesini bin 400’den fazla özel işletme ve kurum ile paylaştığı ortaya çıktı. Müslüman gruplar skandal üzerine ABD Kongresi’nde soruşturma açılmasını istedi. Listenin paylaşıldığı kurumlar arasında hastane ve üniversiteler de yer alıyor.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nın (FBI) terörist izleme listesine neden böyle geniş bir erişim izni verdiğinin Kongre tarafından soruşturulmasını istedi. Listenin hatalarla dolu olduğunu düşünen CAIR, izlenenlerin çok geniş şekilde paylaşılmasının hatayla listeye alınan kişilerin hayatını çok zorlaştırdığını belirtiyor. Listedeki bir çok kişinin Müslüman olduğuna inanılıyor.

CAIR Ulusal Yürütme Direktörü Nihad Awad “Bu, dini bir azınlık toplumunun toptancı şekilde etiketlenmesidir. ABD vatandaşı olanların ve olmayanların bilgilerinin özel bilgilerini tüzel kişilerle paylaşmak yasa dışı ve şok edici.” diye konuştu.

Federal hükümet listeye erişim iznini kabul etti

FBI ise yaptığı yazılı açıklamada özel grup ve firmaların Bilinen veya Şüpheli Terörist Listesi’nin sadece bir bölümüne erişebildiğini duyurarak olayı doğruladı.

Konsey 2016’da listenin anayasaya uygun olup olmadığının tespiti için dava açmıştı. Bir federal yetkili son dönemde mahkemede verdiği ifadede 1400’den fazla özel kurumun listeye erişimi olduğunu kabul etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.