ABD: Trump'ın patronlar kabinesi göreve hazırlanıyor

ABD: Trump'ın patronlar kabinesi göreve hazırlanıyor

ABD başkanlığı görevini bir ay sonra Obama’dan devralacak olan milyarder iş adamı Donald Trump’ın yönetim kadrosu büyük oranda tamamlandı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlığı görevini bir ay sonra Obama’dan devralacak olan milyarder iş adamı Donald Trump’ın yönetim kadrosu büyük oranda tamamlandı.

Uzun süren seçim kampanyasının ardından teşekkür mitingleri yapan Trump bir yandan da kabinede yer alacak adayları tanıttı.

Kabinede erkek, beyaz ve zenginler yer aldı

Trump kabinesinde milyar dolarlık servetleriyle dikkat çeken iş adamlarına yer verdi. Özellikle erkek, beyaz ve zenginlerden oluşan bu kabine aynı zamanda Trump’ın kendi imajına da oldukça uygun. Patronlar ekibi…

Rex Tillerson, Dışişleri Bakanı

Patronların patronu olarak bilinen Rex Tillerson Dışişleri Bakanı olmaya hazırlanıyor. 365 milyon Dolarlık servetiyle Uluslar arası enerji tekeli Exxon Mobil şirketinin 2006 yılından beri CEO’su olan Tillerson aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e olan yakınlığıyla da biliniyor. Kırım’ın ilhakıyla Rusya’ya uygulanan yaptırımlara da karşı çıkıyor.

James Mattis, Savunma Bakanı

Trump’ın ekibinde generallerin olması da dikkat çeken noktalardan biri. İran’a karşı tutumu ve açık sözlülüğüyle bilinen emekli General James Mattis Savunma Bakanlığına getirildi.

John Kelly, İç Güvenlik Bakanı

Yine emekli general John Kelly ise İç Güvenlik Bakanlığı’na getirildi. Kelly’nin görevlerinden biri de Meksika sınırına duvar örmek olacak.

Mike Pompeo, CIA Direktörü

Trump’ın CIA Direktörü ise ABD Temsilciler Meclisi üyesi Mike Pompeo olacak.

Michael Flynn, Ulusal Güvenlik Danışmanı

Ulusal Güvenlik Danışmanlığına Başkan Obama’nın dış siyasetini her fırsatta eleştiren Michael Flynn getirilecek.

Steven Mnuchin, hazinen başında

Risk fonu yöneticisi, eski bir Goldman Sachs’lı yani Trump’ın eski ortaklarından Steven Mnuchin hazinenin başına geçecek.

Wilbur Ross, Ticaret Bakanı

Sağda ise 2,9 milyar dolarlık servetiyle Wilbur Ross Ticaret Bakanlığını alıyor. Trans Pasifik Yatırım Ortaklığı (TPP) anlaşmasını düzene sokmayı ve Çin’in uluslararası ticaret yapmasını zorlaştırmayı hedefliyor.

Scott Pruitt, Çevre Koruma Ajansı’nın başında

Çevre Koruma Ajansının (EPA) başına ise fosil yakıtların destekleyicisi Oklahoma Başsavcısı Scott Pruitt’i geliyor.

Rick Perry, Enerji Bakanı

Enerji Bakanlığına ise eski Teksas Valisi Rick Perry’i seçildi. Perry hiç bir tecrübesi olmadığı nükleer silah ve nükleer santrallerden sorumlu olacak.

Nikki Haley, BM Daimi Temsilcisi

Ve son olarak kabinede nadir yer alan kadınlardan biri Nikki Haley ABD’nin BM Daimi Temsilciliğine aday gösterilen isim oldu. 2011 yılından bu yana Güney Karolina eyaletinin başında bulunan Haley’in dış siyasette herhangi bir tecrübesi bulunmuyor.

Kaynak: Euro News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.