'ABD, Türk bakanlık yetkililerinin vize başvurusunu reddetti'

'ABD, Türk bakanlık yetkililerinin vize başvurusunu reddetti'

CNN Türk'ün haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'ı ziyaret etmeyi planlayan Adalet Bakanlığı heyetinin vize başvurusunu reddetti.

CNN Türk'ün haberine göre ABD'nin Washington'a gitmeye hazırlanan Türkiye Adalet Bakanlığı heyetine vize vermedi. Haberde heyette bakanlıktan beş bürokrat ile bir akademisyenin bulunuduğu belirtildi. Haberde heyetin vize başvurusu ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından geri çevrildiği belirtildi.

Haberin ardından Türkiye Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada iki ülke arasında yaşanan vize krizi nedeniyle planlanan ziyaretin iptal edildiği, vize başvurusunun reddedilmesi gibi bir durum olmadığı belirtildi. 

ABD 8 Ekim'de Türkiye'den yapılan vize başvurularını süresiz olarak askıya almıştı. Washington yönetiminin bu kararı, Türkiye'deki konsolosluk çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından alınmıştı. Türkiye de bu karara aynı şekilde karşılık vererek  ABD'ye yönelik vize işlemlerinin askıya alındığını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.