ABD: Türkiye F-35 programına geri alınmayacak

ABD: Türkiye F-35 programına geri alınmayacak

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay vermesi halinde bile F-35 programına dönmesi ihtimalinin bulunmadığını açıkladı.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Adam Smith, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay vermesi halinde bile F-35 programına dönmesi ihtimalinin bulunmadığını açıkladı.

Türkiye'nin 2019 yılında Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini ülke topraklarına sokması, ABD ve müttefiklerinin tepkisini toplamıştı. ABD daha sonra, F-35 programına ortaklığı bulunan ve fon sağlayan Türkiye'yi program dışına çıkardığını açıklamıştı.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay vermesi karşısında F-35 programına geri dönmeyi bir pazarlık kozu olarak kullanabileceği iddiası ABD'de tartışmalara yol açtı.

Bu tartışmaları sonlandıran açıklamalarda bulunan ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Smith, "S-400 hava savunma sistemlerinin tehdit oluşturma ihtimali bulunduğu sürece, Türkiye, F-35 programına geri dönmeyecek." ifadelerini kullandı.

Smith, sorunun Türkiye'nin Rus silah sistemlerini satın almasıyla alakası olmadığını, bilakis S-400'lerin F-35'ler ile aynı ortamda bulunması halinde program hakkında kritik bilgilerin Rusların eline geçme ihtimaliyle ilgili olduğunu söyledi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.