ABD: Türkiye S-400 konusundaki kaygılarımızı giderirse F-35'e dönüş olabilir

ABD: Türkiye S-400 konusundaki kaygılarımızı giderirse F-35'e dönüş olabilir

ABD Türkiye'nin S-400 konusunda kaygılarını gidermesi halinde F-35 programına geri dönüş konusunda bir hareketin olabileceğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcı Vekili Victoria Nuland Türkiye ziyareti sırasında bu hafta içinde bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Türkiye’nin F-35 programına dönüşü konusunda görüşme olup olmadığının sorulması üzerine, S-400 sorununun çözülmesi halinde, ABD’nin Türkiye’yi F-35 programına dönmesinin konuşulabileceğini söylemişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemi sorununun çözülmesi halinde, bu alım sebebiyle çıkarıldığı F-35 programına dönüşle ilgili görüşmelere açık olduğu sinyalini vermesi hem uluslararası basında hem de Türkiye basınında gündemi hareketlendirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Çarşamba günü Beyaz Saray’da düzenlenen günlük basın toplantısında Voice of America’nın Türkiye’nin S-400 hava savunma sisteminden kurtulması halinde F-35 programına dönüş sürecinin nasıl olacağına ilişkin sorusunu yanıtladı.

John Kirby, "S-400 kullanımının F-35’lerle uyumlu olmadığı konusundaki görüşümüz değişmedi. Bu konuda görüşmeler hala devam ediyor. Türkiye bu konudaki kaygılarımızı giderebilirse, o zaman F-35 programına geri dönüş konusunda hareket olabilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum