ABD Türkiye sınırına zırhlı araç konuşlandırdı

ABD Türkiye sınırına zırhlı araç konuşlandırdı

Türkiye'nin NATO müttefiki ABD, PYD'ye sahip çıkarak sınıra zırhlı araç konuşlandırdı.

Türkiye'nin NATO müttefiki ABD, PYD'ye sahip çıkarak sınıra zırhlı araç konuşlandırdı. Türkiye ile YPG arasında çatışmaları önlemek amacıyla atıldığı iddia edilse de Amerika, fiilen örgütü kanatları altına aldı.

ABD ordusu, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına zırhlı araçlar konuşlandırdı. Adımın Türk Silahlı Kuvvetleri'yle (TSK) YPG arasında çatışmaları önlemek amacıyla atıldığı iddia edildi.

Son günlerde Suriye tarafından, PYD/PKK/YPG kontrolü altındaki bir bölgeden hudut karakollarına taciz atışları yapılmaktaydı. Türk Silahlı Kuvvetleri, yapılan saldırılara karşı gerçekleştirilen taciz atışlarına karşılık vererek 11 YPG'linin öldüğünü açıklamıştı.

Karaçok saldırısı

TSK, geçtiğimiz günlerde yaptığı hava harekatında Suriye'nin kuzeydoğusundaki PYD'nin bulunduğu Karaçok'ta 30 civarında örgüt mensubunu öldürdüğünü duyurdu 

ABD: PYD bizim müttefikimiz

Bu hava harekatının ardından ABD olaya tepki gösterdi. ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian TSK'nın vurduğu bölgelere yapılan ziyareti “Biz sadece orada müttefiklerimizi ziyaret ettik" diyerek bizzat sahip çıktığını ifade etti.

ABD PYD'yi kanatları altına aldı

ABD PYD'ye sahip çıkarak onu kanatları altına aldı. ABD ordusuna ait zırhlı araçlarla Türkiye sınırına askeri yığınak yapılmaya başlandı. 

Sputnik'te yer alan bir haberde PYD'li bir kaynağın, "Türkiye'nin bize saldırmasını önlemek için ABD'yle görüştük." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.