ABD Türkiye'nin harekatı sürerken bölgede bazı IŞİD mensuplarını gözetime aldı

ABD Türkiye'nin harekatı sürerken bölgede bazı IŞİD mensuplarını gözetime aldı

ABD Başkanı Donald Trump, iki IŞİD mensubunu ABD gözetimine aldıklarını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı'nın ikinci gününde Suriye’nin kuzeyinde YPG'nin veya Ankara'nın kontrolü kaybetmesi olasılığına karşı iki IŞİD mensubunu ABD gözetimine aldıklarını açıkladı.

Trump, sosyal medyadan paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin ya da Kürtlerin kontrolü kaybetmesi olasılığına karşın ABD, Beetles olarak bilinen ve Suriye'de baş keserek infaz etmelerle bağlantılı iki IŞİD militanını gözetimine aldı ve ülkeden çıkartarak ABD tarafından kontrol edilen güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü."

Reuters'a konuşan ABD'li yetkili, iki IŞİD mensubunun 'güvenli' bir yerde tutulduğunu söyledi ancak başka ayrıntı vermedi.

Başka bir ABD'li yetkili de Suriye’den çıkarılan IŞİD üyelerinin “The Beatles” takma adlı İngiliz IŞİD savaşçılarından oluşan gruba mensup olduklarını belirtti. Bu gruba mensup IŞİD'liler, örgütün rehin aldığı Batı ülkelerinin vatandaşlarının öldürüldüğü propaganda videolarında yer almıştı.

ABD basını, IŞİD'lilerin ABD’li gazeteci James Foley’nin 2014 yılında başını keserek infaz eden ve esir tutulan diğer ABD vatandaşlarını da öldürdüğüne inanılan İngiltere vatandaşları El Shafee Elsheikh ve Alexanda Kotey olduğunu yazdı.

Washington Post gazetesi Beetles lakaplı militanların Irak'taki ABD üssüne götürüldüğünü, ikisinin de ABD’de yargılanmak istediğini ifade etti.

haber-altliklari.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.