ABD: Türkiye'nin Suriye'ye olası harekatı ile ilgili tavrımız net

ABD: Türkiye'nin Suriye'ye olası harekatı ile ilgili tavrımız net

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Pat Ryder, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik olası bir askeri operasyonuyla ilgili tavırlarının net olduğunu söyledi, “Türk müttefiklerle yakın iletişimi sürdürdüklerini” kaydetti.

Pentagon’da düzenlenen basın brifinginde konuşan sözcü Ryder konuyla ilgili bir soruyu yanıtladı.

Pentagon sözcüsü, “Biz Suriye’nin kuzeyinde olası bir operasyon konusundaki tavrımızı net olarak kamuoyu nezdinde de ifade ettik. Bunu Türk müttefiklerimize aynen aktardık. Bunları şimdi yeniden tekrarlamayacağım. Bildiğiniz üzere bölgedeki durumu izlemeyi sürdürüyoruz. ABD’nin bölgedeki ortağı Suriye Demokratik Güçleri yeniden devriyelere başladı. Bizim bölgede odak noktamız IŞID olmaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi CENTCOM da bir operasyon açıklaması yaptı. Türk müttefiklerimizle de bu noktada yakın iletişimimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Pentagon Sözcüsü, Türkiye’nin olası bir operasyonu ABD’ye haber verip vermeyeceği ve bölgedeki askerlerin güvenliği konusundaki bir soruya da, “Türkler adına konuşmak istemem. Biz iletişim kanallarını açık tutuyoruz. Düzenli olarak Türkiye ile her seviyede görüşmeler yapıyoruz. Askerlerimizin güvenliği konusuna gelince, umarım onların güvenliğini tehlikeye atacak bir durum yaşamayız” ifadelerini kullandı.

CENTCOM’dan Suriye’nin doğusunda IŞİD operasyonu

Sabah saatlerinde de ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM tarafından Suriye’nin doğusunda IŞİD üyelerine yönelik düzenlenen bir operasyona ilişkin açıklama yayımlandı.

Açıklamada, “Son 48 saat içinde ABD Merkez Komutanlığı kuvvetleri, Suriye’nin doğusunda helikopterle IŞİD üyelerine karşı 3 baskın düzenledi. Operasyonda örgütün üst düzey isimlerinden Suriye bölge sorumlusu El Zubeydi’nin de aralarında bulunduğu 6 kişi yakalandı. Operasyonda ilk belirlemelere göre sivil halktan zarar gören kimse olmadı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca operasyonun bölgedeki ortak güçlerle birlikte yapıldığı ve CENTCOM’un “IŞİD’in bölgede kalıcı olarak yenilgiye uğratılması konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit ettiği” kaydedildi.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.