ABD: Türkiye'nin Suriye'ye operasyon düzenlemesinin yıkıcı sonuçları olur

ABD: Türkiye'nin Suriye'ye operasyon düzenlemesinin yıkıcı sonuçları olur

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna operasyon düzenlemesinin yıkıcı sonuçları olacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna saldırı düzenlemesinin "yıkıcı" sonuçları olacağı konusunda uyardı.

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla bir araya gelmesinin ardından Amerikan dışişlerinden yapılan açıklamada Pompeo'nun bölgeyle ilgili halihazırda süren müzakereleri destekleme açıklamasında bulunduğu fakat Türkiye'nin tek taraflı askeri müdahalesi konusunda uyardığı vurgulandı.

NATO'nun 70. yıl kutlamaları nedeniyle Washington'da bulunan Çavuşoğlu, Amerikalı mevkidaşı ile buluşmadan önde konuşma yaptığı bir forumda ABD'nin Suriye konusunda net bir politikası olup olmadığı yönündeki bir soruya "Hayır ve sorunun kaynağı da bu" cevabını vermişti.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Pompeo'nun Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi alma planının iptali konusunda da bastırdığı vurgulandı.

S-400 sistemi nedeniyle ABD pazartesi günü Türkiye'nin F-35 üretim programındaki yerini askıya almıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.