ABD uçakları Afganistan'da 'yanlışlıkla' müttefik kuvvetleri vurdu

ABD uçakları Afganistan'da 'yanlışlıkla' müttefik kuvvetleri vurdu

ABD'ye ait savaş uçakları ülkenin güneyindeki Hilmend ilinde Kabil hükümeti güçlerini vurdu.

ABD'ye ait savaş uçakları ülkenin güneyindeki Hilmend ilinde Kabil hükümeti güçlerini vurdu.

Askeri yetkililerin açıklamasına göre, bugün Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde ABD'ye ait savaş uçaklarının Kabil hükümetine bağlı güçleri hedef alması sonucu en az 3 polis öldü 2 polis yaralandı.


Hava saldırısının gerçekleştiği Hilmend ilinin Nad Ali ilçesi

ABD: Başsağlığı diliyoruz

Kabil hükümeti güçlerini hedef alan hava saldırısı sonrasında Afganistan'ın başkenti Kabil'deki ABD ordu merkezinden yapılan açıklamada, "dost ateşi" olarak nitelendirilen hava saldırısının ülkenin güneyindeki Hilmend ilinde gerçekleştiği ifade edildi. 

Açıklamada, "Afgan polislerinin hedef olduğu bu talihsiz olayda ölenlerin ailelerine en içten başsağlığı dilerlerimizi sunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Valilik: Soruşturma başlatıldı

Hilmend Valiliği sözcüsü Ömer Zivak yaptığı açıklamada, ABD ve Kabil hükümeti yetkililerinin olay ile ilgili ortak soruşturma yürüttüğünü belirtti.

Taliban'dan açıklama

ABD'nin Kabil hükümeti güçlerini hedef aldığı hava saldırısı sonrası açıklama yapan Taliban, 'Taliban gibi giyinmiş' olarak nitelendirdiği polis güçlerinin ABD'ye ait savaş uçakları tarafından vurulduğunu ve hava saldırısında onlarca polisin öldüğünü duyurdu. Açıklamada savaş uçaklarınca hedef alınan polislerin Taliban güçlerine yönelik bir operasyon düzenleme hazırlığında olduğu belirtildi.

8 ölü 16 yaralı

Öte yandan yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre ABD'nin Nad Ali ilçesinde Kabil hükümeti güçlerini hedef aldığı hava saldırısında 8 polis öldü 16'sı yaralandı.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.