ABD Uçakları Göndermedi

ABD Uçakları Göndermedi

Anadolu Ajansı'na göre Türkiye havadaki ABD uçaklarından acil destek istendi ancak uçaklar bir türlü bombardıman yapmadı

ABD, Suriye'nin Cerablus bölgesinde dün IŞİD saldırısına uğrayan TSK zırhlısı ve ÖSO'ya taahhüt ettiği hava desteğini vermeyerek büyük bir tehlikeye sebep oldu

ABD, Suriye'nin Cerablus bölgesinde dün IŞİD saldırısına uğrayan Türk tankı ile Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO), sözünü verdiği hava desteğini göndermeyerek büyük bir tehlikeye attı.

Harekat sırasında dün Külliye köyüne giren ÖSO güçleri ve geride güvenliklerini sağlamaya çalışan tank, IŞİD militanlarının roketli saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonucu üç asker yaralandı.

Anadolu Ajansı'nın köydeki harekata katılan ÖSO kaynaklarından edindiği bilgiye göre, saat 19.00 sularında örgüt üyelerinin ateşi başladı ve bir tankı roketle vurdular. IŞİD'liler, eş zamanlı olarak ÖSO güçlerini ağır makineli silahlarla farklı yönlerden ateş altına aldı.

Bölgedeki TSK irtibat subayları İncirlik Üssü'nü kullanan ve halihazırda havada devriye gezen Koalisyon Güçlerinden acil destek istedi. Ancak Türkiye-ABD arasındaki planlamaya göre söz konusu saatlerde Amerikan tarafının vermek zorunda olduğu hava desteği bir türlü gelmedi.

İncirlikteki Amerikalı yetkililer, halihazırda havada bulunan Koalisyon jetlerini müttefik unsurlara yardıma göndermedi. Çeşitli gerekçelerle yaklaşık bir saat oyaladılar.

Bunun üzerine TSK kendi savaş uçaklarını kaldırmak zorunda kaldı. Türk jetleri hedefleri başarıyla vurup karadaki unsurları rahatlattı. Amerikalıların komuta ettiği Koalisyon unsurları ise Türk savaş uçaklarından üç saat sonra çatışma bölgesinde bombardıman yaptı.

Hedeflerin zaten TSK tarafından yok edilmiş olması nedeniyle boş araziyi vurup döndüler. Olaylara tanıklık eden ÖSO kaynağı, "Harekat sırasında acil bir durumda Amerikalıların havadan destek sözü vardı. Ama bir türlü gelmediler. Çatışmada yaralananlar oldu. Büyük kayıplar verebilirdik. Amerikalıların vermesi gereken destek de planın bir parçasıydı. Yani yapmak zorundaydılar. Ama bizi orada yolda bıraktılar. Hava müdahalesi onların yüzünden gecikti. Son anda Türk uçakları yetişti" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.