ABD, Ukrayna işgalinin ikinci yılında Rusya'ya yeni yaptırımlar açıkladı

ABD, Ukrayna işgalinin ikinci yılında Rusya'ya yeni yaptırımlar açıkladı

ABD, 500 kişi ve şirkete Rusya sebebiyle yeni yaptırımlar uyguladığını açıkladı.

ABD Cuma günü Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ikinci yıl dönümü sebebiyle 500'den fazla kişi ve kuruluşu hedef alan kapsamlı yaptırımlar açıkladı.

Önlemler Mir ödeme sistemini, Rus finans kurumlarını ve askeri sanayi tesislerini, yaptırımların delinme girişimlerini, enerji üretimini ve diğer alanları hedef aldı. ABD Hazine Bakanlığı yaklaşık 300 kişi ve kuruluşu hedef alırken, Dışişleri Bakanlığı 250'den fazla, Ticaret Bakanlığı ise 90'dan fazla şirketi yaptırım listesine ekledi.

Hazine ve Dışişleri Bakanlıkları tarafından yapılan açıklamada, bu kişilerin arasında Rus muhalefet lideri Alexei Navalny'nin ölümüne karışan yetkililerin de bulunduğu belirtildi.

Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve İngiltere de Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulama kararı almıştı.

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada bu eylemin Rusya'yı savaş ve Navalny'nin ölümü konusunda sorumlu tutmayı amaçladığını belirtti. Biden Washington'un Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Yaptırımlar şimdiye kadar Rusya'nın Ukrayna'daki saldırısının önüne geçebilmiş değil.

Rusya yaptırımları delme yöntemlerinin yanı sıra Çin ve Hindistan gibi ülkelere yaptığı ihracatla yaptırımların etkisini hafifletmeye çalışıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.