ABD: Ukrayna'nın yenilmesine izin vermeyeceğiz

ABD: Ukrayna'nın yenilmesine izin vermeyeceğiz

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'nın Rusya karşısında yenilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Amerikan Savunma Bakanı Lloyd Austin, Cumhuriyetçilerin Kiev'e daha fazla askeri yardım yapılmasını engellemesine rağmen "ABD'nin Ukrayna'nın başarısız olmasına izin vermeyeceğine" söz verdi.

Austin Salı günü, Ukrayna'yı askeri olarak destekleyen yaklaşık 50 müttefikin Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde düzenlediği ve Ukrayna Savunma Temas Grubu (UDCG) olarak bilinen aylık toplantıya liderlik etti.

Austin toplantının başında yaptığı açıklamada "Amerika Birleşik Devletleri Ukrayna'nın başarısız olmasına izin vermeyecektir. Bu koalisyon Ukrayna'nın başarısız olmasına izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

Austin'in açıklamaları, Kongre'nin Ukrayna'ya ek yardımları engellediği bir süreçte geldi. Açıklamalar ABD'nin Avrupalı müttefiklerini ikna çabası olarak yorumlanıyor. Kongre'nin yardımı yenilemek için harekete geçeceğine dair oldukça az işaret var. Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson şu ana kadar Ukrayna için 60 milyar dolar daha sağlayacak bir tasarıyı oylamaya sunmayı reddediyor.

Yetkililer finansman eksikliğinin Ukrayna'da sahada etkisini göstermeye başladığını ve Ukrayna güçlerinin kıt kaynakları yönetmek zorunda kaldığını belirtiyor.

Batılı ülkeler, Donald Trump'ın bu yılın sonunda yapılacak ABD başkanlık seçimlerini kazanması halinde ABD'nin Ukrayna'ya verdiği desteği daha da kısmasından endişe ediyor.

Amerikan yardım paketlerinin Kongre'den geçmemesi nedeniyle Avrupa'nın Ukrayna'ya desteği giderek daha önemli hale geldi.

Ancak ABD'li yetkililer, ABD olmadan Avrupa'nın Ukrayna'ya vereceği desteğin Rus güçlerini püskürtmeye yetmeyeceği görüşünde.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum