ABD Ukrayna'ya füze savunma sistemi verecek

ABD Ukrayna'ya füze savunma sistemi verecek

ABD'nin Rusya'nın saldırılarına karşı Ukrayna'ya yeni füze savunma sistemleri satacağı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili Salı günü Reuters'e yaptığı açıklamada, ABD'nin Ukrayna'ya Rus insansız hava aracı ve seyir füzesi saldırılarına karşı savunmaya yardımcı olacak HAWK hava savunma sistemlerinin bakımı ve geliştirilmesi için 138 milyon dolarlık ekipman satacağını söyledi.

ABD 2022 yılında Ukrayna'ya daha küçük ve daha kısa menzilli bir hava savunma sistemi olan omuzdan fırlatılan Stinger hava savunma füze sistemlerinin bir yükseltmesi olarak HAWK önleme füzeleri göndermeye başlamıştı.

Salı günkü acil Yabancı Askeri Satış (FMS), Kongre'nin kısa süre önce yasalaşan yıllık savunma harcamaları tasarısının bir parçası olarak kabul ettiği 300 milyon dolarlık Yabancı Askeri Finansmanın (FMF) 138 milyon dolarını kullanıyor.

Başkanlık Geri Çekilme Otoritesi (PDA) daha önce Ukrayna'ya HAWK ekipmanı transfer etmek için kullanılmıştı.

Başkanlık Geri Çekme Yetkisi, ABD'nin acil bir durum karşısında Kongre onayı olmaksızın stoklardan savunma ürün ve hizmetlerini hızlı bir şekilde transfer etmesine olanak sağlamaktadır.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.