ABD vatandaşı Eş Şebab mensubunun başına 5 milyon dolar ödül

ABD vatandaşı Eş Şebab mensubunun başına 5 milyon dolar ödül

ABD, 'Amerikan vatandaşı olan en üst düzey yabancı savaşçı' olarak tanınan Cihad Servan Mustafa'nın başına koyduğu ödülü tekrar gündeme taşıdı.

ABD, 'Amerikan vatandaşı olan en üst düzey yabancı savaşçı' olarak tanınan Cihad Servan Mustafa'nın başına koyduğu ödülü tekrar gündeme taşıdı.

ABD Dışişleri Bakanlığının "Reward for Justice" (Adalet İçin Ödül) programı kapsamında, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab mensubu Mustafa'nın başına 5 milyon dolar ödül konulduğu hatırlatıldı.

Twitter üzerinden yapılan paylaşımda, Mustafa "Somali ve Doğu Afrika'daki terör saldırılarını yönetmekten sorumlu" ve "Eş Şebab'ın kilit liderlerinden" olarak nitelendi.

ABD Adalet Bakanlığı, Mustafa'yı "ABD vatandaşı olan en üst düzey yabancı savaşçı" olarak niteliyor.

Cihad Servan Mustafa; Ahmed Gurey, Ahmed, Enver, Ebu Enver el Muhacir ve Ebu Abdullah el Muhacir gibi isimlerle de biliniyor.

ABD'li Savcı Robert Brewer, konuya dair yaptığı açıklamada, "Sanığın denizaşırı ülkelerde bir terörist örgüt içerisinde savaşan en üst düzey ABD vatandaşı olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Cihad Servan Mustafa kimdir?

1981 yılının Aralık ayında ABD'nin Wisconsin eyaletinde doğan Mustafa'nın babası Kürt asıllı, annesi hakkında ise bilgi bulunmuyor.

ABD vatandaşı Mustafa, gençliğinde çeşitli İslami sivil kuruluşlarda faaliyet gösterdi.

San Diego'da ekonomi okuyan Mustafa, 2005 yılında Yemen'in başkenti Sana'ya ve buradan da Eş Şebab'a katılmak üzere Somali'ye gitti.

2006 yılından bu yana Eş Şebab içerisinde faaliyet gösterdiği bilinen Mustafa, grubun yabancı savaşçıları içerisinde önemli rol oynadı. Aynı zamanda medya alanı ve askeri eğitmenlik gibi birçok alanda Eş Şebab'a destek sağladı.

ABD, 2013 yılında Mustafa'nın başına 5 milyon dolar ödül koydu.

Mustafa'nın halen grup içerisinde önemli pozisyonlarda görev yaptığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum