ABD ve Batılı ülkeler uyardı: Rusya'da 'terör saldırısı' yaşanabilir

ABD ve Batılı ülkeler uyardı: Rusya'da 'terör saldırısı' yaşanabilir

ABD ve Batı ülkelerinin, Rusya'da yaşanabilecek bir saldırıya dair uyarıda bulunması dikkat çekti.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği Perşembe günü yaptığı açıklamada, "aşırılık yanlılarının önümüzdeki iki gün içinde Rusya'nın başkentinde halka açık toplantıları hedef almaya yönelik planları olduğunu" öne sürdü.

Rusya'da ikamet eden Amerikan vatandaşlarına yönelik güvenlik uyarısında "Büyükelçilik, aşırılık yanlılarının konserler de dahil olmak üzere Moskova'daki büyük toplantıları hedef almaya yönelik yakın planları olduğuna dair haberleri izlemektedir. ABD vatandaşlarına önümüzdeki 48 saat boyunca büyük toplantılardan kaçınmaları tavsiye edilmelidir" denildi.

ABD'nin uyarısının nedeni net olarak açıklanmadı. İngiltere de bu uyarı üzerine yaptığı resmi açıklamada vatandaşlarını Rusya'ya seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Almanya da benzer bir seyahat uyarısı yayınladı.

Moskova'dan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan 7 Mart günü Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) "Moskova'daki bir sinagoga saldırı planlayan IŞİD mensuplarının" düzenlenen baskında öldürdüğünü öne sürdü. Baskın Moskova'ya 150 kilometre mesafedeki Kaluga'da düzenlendi.

ABD'nin uyarısının bu konuyla ilgili olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.