ABD ve müttefikleri Gazze'ye insani yardımı kesti

ABD ve müttefikleri Gazze'ye insani yardımı kesti

ABD ve diğer Batılı ülkeler, BM'nin Filistinlilere insani yardım ulaştıran kuruluşuna yönelik fonları kestiklerini açıkladı.

Filistinli üst düzey yetkililer ve Hamas, Batılı ülkelerin Birleşmiş Milletler'in Filistinlilere yönelik yardım kuruluşu UNRWA'ya sağladığı fonları askıya alma kararını kınadı.

İsrail, bazı BM çalışanlarının Hamas'ın 7 Ekim saldırısına katıldığını iddia etmişti.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) da iddialar üzerine soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Bunun üzerine ABD, Almanya, Avustralya, Finlandiya, Hollanda, İngiltere, İskoçya, İsviçre, İtalya ve Kanada kuruluşa finansman sağlamayı durdurdu.

Avrupa Birliği dış politika şefi Josep Borrell, 27 üyeli bloğun "tam ve kapsamlı soruşturmanın sonucuna göre daha ileri adımları değerlendireceğini ve dersler çıkaracağını" ifade etti.

İrlanda ve Norveç ise UNRWA'ya desteklerini sürdürdüklerini ifade ederek ajansın Gazze'de yerinden edilmiş ve yardıma muhtaç Filistinlilere yardım etmek için çok önemli çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini Cumartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada "Fonların askıya alınması bölgedeki, özellikle de Gazze'deki insani yardım çalışmalarını tehdit ediyor" dedi ve Gazze kitlesel açlık riskiyle karşı karşıya olduğu için fonları donduran ülkeleri "kararlarını yeniden gözden geçirmeye" çağırdı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum