ABD ve NATO güçleri Bagram Hava Üssü'nü tamamen terk etti

ABD ve NATO güçleri Bagram Hava Üssü'nü tamamen terk etti

Afganistan'da ABD ve NATO güçlerinin konuşlu bulunduğu en büyük hava üssü olan Bagram tamamen boşaltıldı.

Afganistan'da ABD ve NATO güçlerinin konuşlu bulunduğu en büyük hava üssü olan Bagram tamamen boşaltıldı.

ABD ordu kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'da ABD ve NATO güçleri tarafından kullanılan en büyük hava merkezi olan Bagram Hava Üssü'nün Kabil hükümeti güçlerine teslim edildiği bildirildi.

Afganistan'ın Pervan vilayetindeki Bagram ilçesinde yer alan üssün devriyle ilgili olarak Kabil yönetimi tarafından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

bagram-ussu-001.jpeg

Bagram Hava Üssü'nün boşaltılması, ABD ve NATO güçlerinin Afganistan'ı tamamen terk etme sürecinin hızlanacağını gösteriyor.

Afganistan'daki savaşın en kızgın olduğu dönemlerde Bagram Hava Üssü'nde 30 binden fazla askeri personel görev yapıyordu.

Bagram Hava Üssü'nde aynı zamanda bir de cezaevi kısmı yer alıyor.

ABD tarafı kısa bir süre önce üsteki bazı bölümlerin imha çalışmalarına başlamıştı.

Taliban memnuniyetle karşıladı

ABD'nin Bagram Hava Üssü'nden çekilmesinn ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Taliban'ın askeri sözcüsü Zebihullah Mücahid gelişmeyi, "olumlu bir adım" olarak nitelendirdi.

Mücahid açıklamasında, "Bu çekilmeyi oldukça olumlu bir adım olarak görüyoruz, Afganlar ancak yabancı güçlerin tam olarak geri çekilmesi sonrasında barışa yaklaşabilir. Çekilme ABD'nin de yararına." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

instabanner.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.