"ABD ve Türkiye birlikte iyi çalışabilen değerli ortaklardır"

"ABD ve Türkiye birlikte iyi çalışabilen değerli ortaklardır"

Singapur'da gazetecilere açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, iki ülke arasında son yaşanan gerginliğe rağmen ABD ve Türkiye'nin değerli ortaklar olduğunu dile getirdi.

51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı için Singapur'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, gazetecilere açıklama yaptı.

"ABD ve Türkiye değerli ortaklar"

Pompeo, ev hapsinde tutulan ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson meselesinde yaşanan gerginliğe rağmen "ABD ve Türkiye'nin değerli ortaklar olduğunu" söyledi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinde bu konuların gündeme geldiğini belirten Pompeo, "zorluklara rağmen yakın ve birlikte iyi çalışabilen ABD ve Türkiye'nin, NATO ittifakı çatısında ve diğer mevzularda bir arada çalışmayı sürdüreceğini" kaydetti. "Türkiye, ABD'nin iş birliği içinde çalışmayı sürdürmeyi hedeflediği bir NATO ortağıdır" dedi.

Çavuşoğlu ile görüşmesinde "Brunson'ın serbest bırakılması ve ABD'ye dönmesine izin verilmesi isteklerini açıkça dile getirdiğini" belirten Pompeo, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın bazı yerel çalışanlarının da serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Pompeo, "Gelecek günlerde bunun olduğunu göreceğimizi ümit ediyorum" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.