ABD Venezuela'ya petrol yaptırımını gündemine aldı

ABD Venezuela'ya petrol yaptırımını gündemine aldı

Venezuela'nın ABD ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıklamasıyla iki ülke arasında tırmanan gerilimin ardından, ABD'nin Venezuela'ya petrol yaptırımı uygulama kararını gündemine aldığı öne sürüldü.

Venezuela'da Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmesinin ardından yaşanan süreçte Maduro hükümeti ile Washington arasındaki gerilim tırmanıyor.

Washington'ın Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela ordusu tarafından desteklenen sosyalist Maduro hükümetini "gayrimeşru" diye tanımlamıştı. Trump, ABD'nin Venezuela'ya yönelik herhangi bir askeri müdahalede bulunmayı düşünüp düşünmediğine dair soruya ise "Hiçbir şey düşünmüyoruz ama tüm seçenekler masada" yanıtını vermişti.

Reuters'a konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili ise Venezuela'nın petrol ve altın sektörlerine yönelik yaptırımlar uygulanabileceği uyarısında bulundu.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, "Venezuela Ulusal Meclisi üyelerine ya da diğer meşru hükümet yetkililerine zarar vermeyi seçerlerse" ABD'nin bu yaptırımların yanı sıra başka önlemler de alabileceğini söyledi. Ancak yetkili bu adımların ne olacağını belirtmedi. Söz konusu kaynaklar, Trump yönetiminin, petrol yaptırımını bu hafta içinde uygulayabileceğini söyledi.

ABD'nin yanı sıra aralarında Brezilya, Arjantin, Kolombiya ve Kanada'nın da bulunduğu 10'dan fazla ülke de Guaido hükümetini tanıdığını açıkladı. Meksika ve Küba ise Maduro'ya destek verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.