ABD yaptırımına karşı Ruhani'den Erdoğan'a destek mesajı

ABD yaptırımına karşı Ruhani'den Erdoğan'a destek mesajı

İran haber ajansı IRNA, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Temsilcisi Mahmud Vaizi'nin Ankara'da yaptığı temaslarla ilgili bilgi verdi.

ABD'nin Rusya ve İran'ın ardından Türkiye'ye de yaptırım uygulamaya başlamasıyla lira rekor düzeyde değer kaybederken Tahran Ankara'ya dayanışma mesajı verdi.

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Müdürü Mahmud Vaizi, dünkü Ankara temaslarında ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından çok ağır yaptırımları yürürlüğe koyması meselesini ele aldı.

Ruhani'nin yazılı mesajını iletti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yazılı mesajını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileten Vaizi, Tahran’ın Amerikan yönerimini yaptıklarına pişman edene kadar direnme azmini aktardı.

Erdoğan: İşbirliğine devam

Erdoğan da Ruhani’nin mesajını almaktan memnuniyetini dile getirerek İran ile işbirliğini devam ettirme iradesini teyit etti.

İkili ilişkilerin gelişmesi ve muhtemel engellerin giderilmesine vurgu yapan Erdoğan, yakın gelecekte Ruhani ile görüşme temennisinde bulundu.

Vaizi: Dünyada kabul görmedi

Vaizi'nin IRNA’ya yaptığı açıklamada ''Amerika’nın hem İran aleyhindeki ambargosu hem de iki Türk bakanı aleyhindeki ambargosu dünya tarafından kabul görmemiştir'' dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.