ABD Yemen'de El Kaide komutanını hedef aldı

ABD Yemen'de El Kaide komutanını hedef aldı

ABD, Yemen'de El Kaide'nin yerel liderine hava saldırısı düzenledi.

ABD ordusu, Yemen'de Arap Yarımadası El Kaidesi'nin yerel liderlerinden birine hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Salı günü düzenlenen hava saldırısında örgütün yerel komutanı yanındaki dört savaşçıyla birlikte öldürüldü.

Xinhua haber ajansının aktardığına göre, hedef alınan El Kaide liderinin Muhammed Ammar el Adani olduğu ifade edildi. Yemen'in Abyan vilayetinden olduğu bildirilen el Adani'nin, Marib vilayetinin Ragvan bölgesine aracıyla yolculuk yaparken saldırının hedefi olduğu açıklandı.

Bir aydan 100'den fazla saldırı

El Adani'nin öldürüldüğüne dair iddiaların 14 Eylül'den beri gündemde olduğu belirtilirken ABD'nin bu tarihten beri ülkeye 100'den fazla hava saldırısı düzenlediği bildirildi. ABD Merkez Komutanlığı, "Arap Yarımadası El Kaidesi militanlarına, mevzi ve sığınaklarına 100'den fazla saldırı gerçekleştirdik" dedi.

Yaklaşık on yıldır ABD tarafından hedef alınan Arap Yarımadası El Kaidesi, üst düzey liderlerinin çoğunu ve kurucusu Nasır el Vuheyşi'yi bu saldırılarda kaybetmesine rağmen ülkedeki etkinliğini sürdürüyor. Yemen'in güneyinde birçok bölgeyi kontrol eden örgüt, 2011-2012 ve 2015-2016 arasında bazı vilayet merkezlerini ele geçirmeyi başardı.

Örgütün, ülkedeki merkezi devlet gücünün zayıflamasından büyük ölçüde faydalandığı bildirilirken, Yemen hükümeti Suudi Arabistan, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından destekleniyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.