ABD Yemen'de El Kaide'yi hedef aldı

ABD Yemen'de El Kaide'yi hedef aldı

ABD'ye ait insansız hava araçları Yemen'in güneyinde El Kaide'yi hedef aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ABD'ye ait insansız hava araçları (İHA) Yemen'in Beyda iline bağlı Şercan bölgesinde El Kaide'ye yönelin hava saldırısı gerçekleştirdi.

Beyda ili konumu:

Hava saldırısında 4 kişi öldü

Yemen'in Beyda ilinde bir aracın insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef alındığı saldırıda 4 kişinin öldüğü açıklanırken, Yemen güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgiye göre hava saldırısında hedef alınan kişiler El Kaide mensupları.

Aracın hedef alındığı bölgedeki görgü tanıklarının aktardığı bilgiye göre, ABD'ye ait İHA'lar tarafından hedef alınan araçtaki 4 kişi saldırıdan hemen sonda olay yerinde öldü. 

ABD'ye ait insansız hava araçları Yemen'in farklı bölgelerinde uzun bir süredir El Kaide'ye yönelik hava saldırıları gerçekleştiriyor. Düzenlenen hava saldırılarında sivil kayıplarının da yaşanıyor olmasına Yemen hükümeti tarafından ses çıkarılmıyor.

IŞİD ilk kez hedef oldu

Öte yandan geçtiğimiz günlerde ABD Yemen'de ilk defa IŞİD'e yönelik hava saldırısı gerçekleştirmiş ve konu ile ilgili Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD kuvvetlerinin 16 Ekim'de Yemen'in El-Beyda ilinde IŞİD'e ait iki eğitim kampına yönelik düzenlediği saldırıda onlarca IŞİD mensubu öldürüldü". ifadeleri kullanılmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.