ABD yönetimi ülkedeki protestoları bastırmak için deniz piyadelerini konuşlandıracak

ABD yönetimi ülkedeki protestoları bastırmak için deniz piyadelerini konuşlandıracak

ABD yönetimi, Los Angeles'ta devam eden protesto gösterilerini bastırmak için 700 deniz piyadesini bölgeye konuşlandırmaya hazırlanıyor.

ABD'li bir yetkilinin Pazartesi günü Reuters'a verdiği bilgiye göre, ABD ordusu Los Angeles'a geçici olarak yaklaşık 700 deniz piyadesi konuşlandırmaya hazırlanıyor. Şehre ilave Ulusal Muhafız birliklerinin de gönderileceği belirtiliyor.

Başkan Donald Trump'ın göçmenlik uygulamalarına karşı üçüncü gününe giren protestoların bastırılmasına yardımcı olmak üzere Pazar günü Los Angeles sokaklarına yaklaşık 300 Kaliforniya Ulusal Muhafız askeri konuşlandırılmıştı.

Latin kökenli nüfusun yoğun olduğu kentte onlarca göçmenin tutuklanmasına karşı halk sokaklara dökülmüş durumda.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, bir tabur deniz piyadesinin gönderileceğini ancak şimdilik Ayaklanma Yasası'na başvurulmasının beklenmediğini söyledi. Ulusal Muhafız birliklerinin sayısının ise 2 bine çıkarılması bekleniyor.

Yetkili durumun değişken olduğunu da sözlerine ekledi.

ABD ordusu, Ayaklanma Yasası'na başvurmadan ABD içinde kolluk faaliyetlerinde bulunamıyor. Ancak sınır görevinden afet yardımına ve sağlık acil durumlarına kadar birçok olayda ulusal krizlere müdahale etmeye çağrılıyor. Örneğin, pandemi sırasında ABD ordusu geçici hastaneler kurmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.