'ABD, YPG'ye Silah ve İstihbarat Desteğini Kesti' İddiası

'ABD, YPG'ye Silah ve İstihbarat Desteğini Kesti' İddiası

ABD'nin, YPG'ye hem Fırat'ın doğusuna çekilme talimatı verdiği hem de silah ve istihbarat desteğini kestiği ileri sürüldü.

Hürriyet'in, İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka sitesinde yer alan iddialara dayandırdığı haberine göre, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın 'Fırat'ın doğusuna çekilin' mesajının ardından, ABD'nin Suriye ve Irak güçlerine komuta eden General Steohen Townsend, YPG'lileri eğiten askerlerine üslerine dönme ve desteği kesme talimatı verdi.

'FIRAT'IN DOĞUSUNA ÇEKİLME TAMAMLANDIĞI ZAMAN DESTEK YENİDEN BAŞLAYACAK'

Haberde ayrıca, PYD lideri Salih Müslim'e 'Fırat'ın doğusuna çekilme tamamlandığı zaman destek yeniden başlayacak' mesajının iletildiği, YPG içinden bazı isimlerin bölgedeki Türkiye askeri güçlerine direnmek için Fırat'ın batısında kalma kararı aldığı ve Musul operasyonuna katılmak için ABD tarafından eğitilen bazı Kürt askerlerin de isyan ettiği ileri sürüldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.