"ABD, Zelensky'ye Kiev'den ayrılmasını söyledi"

"ABD, Zelensky'ye Kiev'den ayrılmasını söyledi"

NBC News'in haberine göre, Kiev ve Washington, artan Rus işgali ihtimali nedeniyle, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'yi ülkenin batısındaki Lviv şehrine taşıma planları üzerinde bağlantı kurmaya başladı.

Washington'dan iki isimsiz kaynağa dayandırılan haberde, Biden yönetiminin üyelerinin Rus ordusu tarafından işgal edilmesi durumunda Zelensky'nin Polonya sınırından 80 kilometre uzakta bulunan Ukrayna'nın ikinci şehrine taşınma olasılığı hakkında tartışmalar yürüttüğü belirtildi.

Ukrayna liderini taşıma planları, geçen hafta ABD'nin büyükelçiliğini ve tüm diplomatların faaliyetlerini Kiev'den uzaklaştırma kararının ardından geldi.

Washington ayrıca, Rus birliklerinin askeri bir saldırı olasılığını öne sürerek, Ukrayna başkentinde ikamet eden ABD vatandaşlarını mümkün olan en kısa sürede tahliye etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Ancak NBC'nin haberine göre, Zelensky'nin sözcüsü, Ukraynalı lider ve Biden'in bu değişim sırasında Kiev'den ayrılmasını ve Lviv'e taşınmasını tartışmadıklarını belirterek iddiaları reddetti.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.