ABD'de 11 Eylül döneminde Müslüman sanılıp öldürülen Sih: Singh Sodhi

ABD'de 11 Eylül döneminde Müslüman sanılıp öldürülen Sih: Singh Sodhi

15 Eylül 2001'de ABD'de Balbir Singh Sodhi isimli bir Sih, sarığı ve sakalı nedeniyle Müslüman sanılıp katledilmişti.

ABD'de 11 Eylül saldırılarının ardından Müslümanları hedef alan pek çok saldırı gerçekleştirilmiş, sarıklı ve sakallı oldukları için Müslüman zannedilen Sihler de bu saldırılara hedef olmuştu.

11 Eylül saldırılarının hemen ardından 15 Eylül 2001'de ABD'nin Arizona Eyaleti'nde Müslüman zannedilerek katledilen Sih Balbir Singh Sodhi'nin (1949-2001) öldürülmesinin 20. yıldönümünde ailesi tarafından düzenlenen törenle anılacağı Sodhi'nin kardeşi ve oğlunca duyuruldu.

Hindistan'ın Sih dini mensuplarının yoğun olarak yaşadığı Pencap Eyaleti'nden olan Balbir Singh Sodhi 1989'da Hindistan-Pencap'tan ayrılıp ABD'nin Arizona Eyaleti'ne yerleşti ve burada bilgisayar mühendisi olarak çalışmaya başladı.

11 Eylül 2001 saldırılarının ardından ABD'de Müslümanlara karşı yayılan nefret dili, ABD'deki Müslümanlara yönelik saldırıların başlamasına neden oldu. 15 Eylül 2001'de Balbir Singh Sodhi Arizona'da arabasına benzin almak için bir benzin istasyonuna gittiğinde sarığı ve sakalı nedeniyle linç edilerek öldürüldü. Sihlerde sarık ve sakalın dini bir zorunluluk olduğunu bilmeyen kalabalık Sodhi'yi Müslüman sanmıştı.

İlerleyen dönemde de ABD'de Müslümanlara yönelik ve Müslümanlarla karıştırılarak Sihlere yönelik saldırı ve cinayetler sürdü.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.