ABD'de 11 Eylül'de ölenler için tören

ABD'de 11 Eylül'de ölenler için tören

ABD'deki 11 Eylül saldırılarının 16'ncı yılı nedeniyle New York, başkent Washington ve Pensilvanya'nın Shanksville kasabasında törenler düzenlendi.

ABD'de, ana karada gerçekleşen en büyük saldırı olarak tarihe geçen 11 Eylül saldırılarının 16'ncı yılı nedeniyle New York başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde törenler düzenlendi.

El Kaide'nin 11 Eylül 2001'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne (İkiz Kuleler) ve ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler, ABD Başkanı Donald Trump'ın da katıldığı törenlerle anıldı.

New York'taki tören, saldırılarda ilk uçağın İkiz Kulelere çarptığı saat olan sabah 08.46'da, yıkılan İkiz Kulelerin yerine yapılan Ulusal 11 Eylül Anıtı ve Müzesi'nin bulunduğu alanda başladı.

ABD'de 11 Eylül 2001'deki saldırılarda, 4 yolcu uçağı kaçırılmış, uçaklardan ikisi İkiz Kulelere çarpmıştı. Kaçırılan bir diğer uçak başkent Washington'da Pentagon'u hedef alırken dördüncü uçak ise F-16'lar tarafından Pensilvanya kırsalında düşürülmüştü.

İkiz Kulelerde 2 bin 606 kişi, Pentagon'da 125 kişi ve kaçırılan uçaklarda ise 246 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.