ABD'de bombalı saldırılar hız kesmiyor: 3 haftada 5'inci patlama

ABD'de bombalı saldırılar hız kesmiyor: 3 haftada 5'inci patlama

ABD'nin Teksas eyaletinin başkenti Austin'de bir bombalı saldırı daha meydana geldi.

Austin'de yaşanan bombalı paket saldırısı son 3 haftada gerçekleşen 4. patlama oldu. Saldırıda 30'lu yaşlarda bir kadının yaralandığı belirtildi. Austin'in yanı sıra geçtiğimiz günlerde San Antonio şehrinde de bir patlama meydana geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan polis yetkilileri, söz konusu olayın, şehirde son üç hafta içinde meydana gelen 5 ayrı bombalı paket saldırısıyla bağlantılı olabileceğini belirtti.

Yetkililer, sabah saatlerinde bir kargo şirketinin San Antonio'daki şubesine gönderilen bombalı paketin patlamasıyla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü açıkladı.

Son üç haftada Austin şehrinde 4, San Antonio şehrinde de bir patlama yaşanmış, saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi yaralanmıştı. Austin'deki patlamaların, Afrika kökenli ABD vatandaşlarının hedef alınması nedeniyle ırkçı saldırılar olabileceği üzerinde durulduğu ifade edilmişti.

Yetkililer, Amerikan medyasında "seri bombacı" olarak nitelendirilen kişi veya kişileri ihbar edenlere 115 bin dolar para ödülü verileceğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.