ABD'de CIA çalışanlarının çocuk istismarları 'devlet sırrı' denilerek gizlenmiş

ABD'de CIA çalışanlarının çocuk istismarları 'devlet sırrı' denilerek gizlenmiş

İfşa olan raporlarda, CIA çalışanlarının yaygın bir şekilde cinsel suçlar işlediğini ama ABD tarafından "devlet sırrı" kalkanıyla korunduklarını ortaya koydu.

CIA çalışanlarının ve CIA ile işbirliği yapan kiralık güvenlikçilerin çocuklara tecavüz ve taciz dosyalarının gizlendiği, bu kimselerin ABD tarafından yargılanmaktan korunduğu belirtiliyor.

Zaman aşımına uğraması sonrası gizlilik kararı kaldırılan CIA raporlarında, CIA çalışanlarının ve CIA'in kiralık elemanlarının suçları ortaya çıktı.

Bu suçlar arasında çocuklara yönelik pek çok cinsel istismar da bulunuyor.

"Buz dağının görünen yüzü"

Bu suçlamaların sadece CIA müfettiş raporlarında geçenler olduğu için gerçek suçlara oranla "buz dağının görünen kısmı" olduğu bildiriliyor.

Müfettiş raporlarında tespit edilen suçlamaların çoğu yargıya havale edilmiş olsa da ABD'nin CIA çalışanlarını ve CIA'in kiralık elemanlarını koruduğu, bu suçlulardan sadece birinin yargılandığı bildiriliyor.

"Devlet sırrını koruma"

ABD'ye yapılan eleştirilerde suçlulara korumanın "devlet sırrını koruma" kalkanıyla sağlandığı belirtiliyor. 

Bu ifşaatlar, BuzzFeed News tarafından 'Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası' davaları yoluyla elde edilen yüzlerce kurum içi raporda yer alıyor.

CIA çalışanlarının ve CIA'in kiralık elemanlarının bazı suçları şunlar:

- Bir CIA çalışanı biri 2, diğeri 6 yaşında iki çocuğa tecavüz etti.

- Bir CIA çalışanı genç kızların anneleri tarafından çekilmiş üç cinsel içerikli videosunu satın aldı.

- Bir CIA çalışanı görevi başındayken çocuklara tecavüz ve taciz içeren 1.400'den fazla video izledi.

- Bir kiralık CIA elemanının internetten çocuklara tacizde bulunduğu, onlarla cinsel ilişkide bulunmak üzere randevu ayarlamaya çalıştığı tespit edildi.

Kaynak: Mepa News

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.