ABD'de Cumhuriyetçilerle FBI arasında tansiyon yükseliyor

ABD'de Cumhuriyetçilerle FBI arasında tansiyon yükseliyor

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Trump'ın evine yapılan baskının ardından Cumhuriyetçilerin FBI hakkındaki söylemlerini yumuşatmaları gerektiğini söyledi.

Nancy Pelosi Capitol'de yaptığı basın açıklamasında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın FBI ve devlet yetkilileri hakkında söylediği sert sözleri kınadı.

Pazartesi günü yapılan FBI baskınından sonra Cumhuriyetçi milletvekilleri FBI'ı hedef alarak Adalet Bakanlığı'nın 2024 seçimlerine katılma ihtimali bulunan Trump'a siyasi darbe vurmaya çalışmak suretiyle görevini kötüye kullandığını öne sürdü.

Cumhuriyetçilerden Paul Gosar, ABD'yi kurtarmak için FBI'ın yok edilmesi gerektiğini öne süren bir tweet atarken diğer Temsilciler Meclisi üyesi Thomas Massie Biden yönetimindeki ABD'yi 'Muz Cumhuriyeti' tanımıyla kıyas etmişti.

Cumhuriyetçilere söylemlerini yumuşatma çağrısı yapan Pelosi ise baskında bulunan belgeler hakkında 'eğer bu belgelerin niteliği göründüğü gibiyse durum son derece ciddi' ifadesini kullandı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.